Servis svih vrsta elektro automobila
Pozovite nas : 065 43 43 460

Baterija

Servis baterija

 

Baterija se nalazi u grupi glavnih komponenata za pogon. Njena uloga je da skaldišti energiju koja je najčešće dostupna preko punjača ili onu koja je generisana od motora kada se nalazi u režimu kočenja. Baterija se sastoji od niza različitih podsklopova koji ovaj elektrohemijski izvor drže u optimalnim uslovima. Neke od komponenata su zadužene za optimalnu temperaturu, pa su u kućištu baterije često postavljeni i elementi za grejanje ali i za hladjenje izvora. Komponenta koja kontroliše napone svih ćelija u bateriji da se ne bi desilo prepunjavanje ili pražnjenje ispod dozvoljenih granica, kao i regulaciju punjenja svih ćelija istom količinom energije je računar (BMS).

Uz pomoć specijalizovane opreme za ispitivanje baterija u mogućnosti smo da testiramo različite hemijske izvore na svim modelima vozila. Testiranje se prvo obavlja komunikaciono uz pomoć dijagnostičkih uredjaja koji isčitavaju parametre baterija a potom se obavlja i ručno testiranje pojedinačnih ćelija. Za ručno testiranje potrebno je uraditi test uz pomoć dijagnostičkog uredjaja i potvrditi da nešto nije u redu sa baterijom ili sa nekom od ćelija. Razlog dijagnostičke analize je što ručno testiranje oduzima najviše vremena i može da zavisi od položaja ugradnje, izvedbe kućišta baterije i samog položaja ćelije u kućištu. 

Posle testiranja, svaka baterija može biti servisirana tako da zadovoljava koristan kapacitet. Takodje otklanja se greška u sistemu, naravno ukoliko postoji, da bi vozilo pravilno funkcionisalo.

Ukoliko nije isplativo servisiranje baterije u servisu je moguće i zameniti celokupnu bateriju vozila za drugu.

Sve za Vaš elektični automobil

Potreban Vam je servis - popravka električnog automobila?
Prepustite Vaš automobil profesionalcima!